email διεύθυνση:

 
 
 
 
ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ

Ορισμένα βασικά πράγματα που πρέπει να έχουμε υπ' όψη μας κάθε στιγμή :

  1. η εμπιστοσύνη σε οποιοδήποτε άτομο / κατάσταση / ιδέα δεν πρέπει να χαρίζεται τυφλά αλλά να κερδίζεται κατόπιν πράξεων και όχι λόγων.

  2. όταν συνδιαλλασσόμαστε με δημόσιες υπηρεσίες, επιχειρήσεις, τράπεζες, επαγγελματίες παροχής υπηρεσιών, πολιτικές παρατάξεις, δημοσιογράφους, σχολεία και εκπαιδευτικούς, δικαιοσύνη, αστυνομία φροντίζουμε να απαιτούμε όλες οι πληροφορίες και απαντήσεις στις ερωτήσεις / αιτήσεις μας να μας δίδονται πάντοτε εγγράφως και ενυπόγραφες καθώς και πρωτοκολλημένες όπως και όποτε απαιτεί ο νόμος.
    Ο ΠΡΟΦΟΡΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ ΕΧΕΙ ΕΛΑΧΙΣΤΗ Ή ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΙΣΧΥ ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΟΤΑΝ ΑΦΟΡΑ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΑΜΦΙΒΟΛΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ.

  3. δεν δεχόμαστε ως αιτιολόγηση για οποιαδήποτε πράξη, προτροπή, δίωξη, παραίνεση, απαίτηση την δικαιολογία "έτσι γίνεται πάντα / έτσι είθισται / αυτό έτσι είναι / δεν γίνονται αυτά τα πράγματα / δεν το κάνω εγώ αυτό". Πάντα ζητάμε να μας δοθεί ο αριθμός του νόμου ή της διάταξης η οποία ορίζει το θέμα μας ώστε να ελέγξουμε την νομιμότητα των πράξεων, αιτημάτων ή απαιτήσεων που αντιμετωπίζουμε εγγράφως και υπεύθυνα και όχι προφορικά και ανωνύμως όπως ο νόμος διατάζει.

  4. δεν ανεχόμαστε εκφοβιστική / αγενή / επιτιμητική / υποτιμητική συμπεριφορά από οποιονδήποτε ασχέτως αξιώματος και βαθμίδας αλλιώς παραβαίνουμε τον νόμο του κράτους να μην δεχόμαστε την εκτέλεση παρανόμων πράξεων στο πρόσωπο μας : θυμόμαστε πάντα ότι η εξύβριση και η προσβολή της αξιοπρέπειας με οποιονδήποτε τρόπο συμπεριλαμβανομένης και της έλλειψης σεβασμού τιμωρείται αστικά, ποινικά και πειθαρχικά.

  5. σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες και φορείς ανεξαιρέτως πηγαίνουμε παραπάνω από ένα άτομο μαζί καθότι σε περίπτωση παραβίασης του 4 καθώς και του κώδικα συμπεριφοράς δημοσίων υπαλλήλων και εργαζομένων χρειαζόμαστε την ύπαρξη μάρτυρα για σίγουρη επιτυχία των διεκδικήσεων μας αλλά και περαιτέρω προσοχή και σύνεση των αντιπροσώπων των δημοσίων υπηρεσιών και φορέων.

Με τις παραπάνω ενέργειες προστατεύουμε τον εαυτό μας και τα συμφέροντα μας και παρόλο που μπορεί να φανούν δύσκολα στην εκτέλεση είναι απλώς θέμα ρουτίνας η οποία θα μας γλιτώσει χρήμα, ψυχικό άλγος αλλά και χρόνο ενασχόλησης με τις δημόσιες αυτές υπηρεσίες και τους φορείς επιτυγχάνοντας σίγουρα τον σκοπό μας με τον λιγότερο δυνατό κόπο.

Οι βασικές αυτές αρχές καθώς και όλες οι συμπεριφορές που περιγράφονται σε αυτό το μέρος δεν άπτονται μόνο ενός αλλά ΟΛΩΝ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ των Πολιτών ασχέτως ειδικών χαρακτηριστικών και ΟΛΩΝ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ των Ανθρώπων ασχέτως ταυτότητας.

Δηλαδή, όλοι ανεξαιρέτως οι Πολίτες πρέπει π.χ. να απαιτούν από την Πολιτεία να τους προσφέρει ποιότητα ζωής η οποία συνεπάγεται ευκολία στις μετακινήσεις, κατάλληλη στέγαση, εκπαίδευση, διατροφή, περίθαλψη, κλπ.
Το μόνο το οποίο αλλάζει από Πολίτη σε Πολίτη είναι οι λεπτομέρειες οι οποίες καθορίζουν την επίτευξη του στόχου αυτού.
Συνεπώς ένας Πολίτης με ειδικές ανάγκες πρέπει να απαιτήσει την ποιότητα ζωής ( η οποία συνεπάγεται απαραίτητες εγκαταστάσεις και παροχές που του εξασφαλίζουν την ίδια ευκολία και προσβασιμότητα με Πολίτες που δεν έχουν ειδικές ανάγκες ) όπως και ένας Πολίτης ο οποίος είναι άγαμος γονέας, ανήκει σε ομάδα Πολιτών όπως Αθίγγανοι, άνεργοι, θρησκευτικά διαφοροποιημένοι, κ. ά. ( το οποίο συνεπάγεται με την εξάσκηση του Δικαιώματος της Ισότητας αντιμετώπισης από το κράτος και τους συμπολίτες, προστασίας της καθημερινής τους υπόστασης και πλήρη προσβασιμότητα σε εγκαταστάσεις, μνημεία, περιοχές που είναι απαραίτητες για την ποιότητα ζωής τους ).

Πέρα από τις βασικές κατευθύνσεις που παρέχουμε εδώ σαφέστατα για κάθε περίπτωση προσαρμόζεται η βασική κατεύθυνση στις ειδικές συνθήκες, κάτι που μπορούμε να βοηθήσουμε να γίνει προσωπικά εάν επικοινωνήσετε μαζί μας.

 

 

 Αρχική Σελίδα | Δημόσιος Βίος | Βασικές Αρχές | Τομείς Πληροφόρησης | Κατάθεση Καταγγελιών | Βιογραφικό
Όροι Χρήσεως | Δήλωση Εμπιστευτικότητος και Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων