ΝΕΑ
ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΚΑΙ Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΛΑIΚΗΣ ΕΝΤΟΛΗΣ

Όπως το είχαμε πράξει και στην προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση του τρέχοντος έτους, έτσι και για τις βουλευτικές εκλογές της 4ης Οκτωβρίου θα αποτυπώσουμε την πραγματική εικόνα που προκύπτει από τα αποτελέσματα που παρουσίασε το Υπουργείο Εσωτερικών, χρησιμοποιώντας μόνο απλή αριθμητική του Δημοτικού σχολείου και μέθοδο των τριών.

Όπως και σε κάθε περίπτωση πρόκειται να δείξουμε ότι αν και με την στατιστική κάποιος μπορεί να ψεύδεται αληθοφανώς, το μόνο που χρειάζεται ο αποδέκτης είναι γνώση των τεσσάρων πράξεων της αριθμητικής για να βρει την αλήθεια.

Παρ’ όλη την αλλοίωση της ψηφοφορίας με τους τρόπους και τις μεθόδους που αναφέραμε συν άλλων που μπορούμε να συνάγουμε αλλά όχι να επιβεβαιώσουμε, η Λαϊκή εντολή είναι τόσο δυνατή που διαφαίνεται ακόμα και μέσα από την κάθε αλλοίωση που έχει λάβει χώρα.

Συγκεκριμένα, και πάντα σύμφωνα με τα στοιχεία που όλοι μας μπορούμε να βρούμε στις ιστοσελίδες του Υπουργείου Εσωτερικών, το σύνολο των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων στους εκλογικούς καταλόγους της Επικράτειας είναι 9.933.385 ( μαζί με όλους τους διπλο- εγγεγραμμένους, αμφιβόλου εμβίου καταστάσεως και κηδεμονευομένων / ελληνοποιημένων ).

Από αυτούς μας λέγεται ότι ψήφισαν 7.044.756,642 ( το βρίσκουμε με την μέθοδο των τριών αφού μας αναφέρεται ότι το ποσοστό των ψηφισάντων είναι 70,92% των εγγεγραμμένων ).

Από εκεί και πέρα όλα τα υπόλοιπα ποσοστά που μας αναφέρει το επίσημο εκλογικό αποτέλεσμα είναι ποσοστά επί των ψηφισάντων ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΠΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΩΝ. Δηλαδή, λάθος επικοινωνείται ότι, φερ’ ειπείν, το ΠΑΣΟΚ έφερε 43,92% επί της Επικράτειας, αφού ένα ικανό ποσοστό όπως θα δείξουμε απείχε και άρα το ποσοστό αυτό δεν είναι αντιπροσωπευτικό όπως περιγράφεται.

Θα μπορούσε κάποιος να ισχυρισθεί ότι όποιος δεν ψηφίζει αποποιείται την ψήφο του και άρα καλώς δεν αναφέρεται. Αυτό όμως δεν είναι σωστός συλλογισμός ιδίως στις περιπτώσεις που η αποχή είναι μεγάλη, τόση ώστε να αντικατοπτρίζει ένα ολόκληρο κοινωνικό ρεύμα όπως θα δείξουμε. Επίσης, συγκεκριμένα στην περίπτωση της Ελλάδας, η αποχή δεν μπορεί να αγνοηθεί ούτε να απαξιωθεί ή να γελοιοποιηθεί διότι οι Έλληνες γνωρίζουν ότι ο εκλογικός νόμος είναι τέτοιος που εκμεταλλεύεται αντισυνταγματικά την κάθε άκυρη ψήφο ενάντια στην θέληση του ψηφοφόρου που την έριξε προς ενίσχυση του κάθε κόμματος που έρχεται πρώτο, γεγονός το οποίο είναι και ενάντια στα Ανθρώπινα Δικαιώματα του ψηφοφόρου αυτού. Συνεπώς, η αποχή είναι πράξη προστασίας ψήφου από την καπήλευση και απαξίωση όχι της Δημοκρατίας αλλά ενός συστήματος που είναι τόσο διαβλητό και φαύλο ώστε να υποστηρίζει την κοινοβουλευτική δικτατορία που επιβάλλεται στους Πολίτες με παράνομο, αντισυνταγματικό και αντιανθρωπιστικό νόμο ( να αναφέρουμε εδώ ότι η χρήση της άκυρης ψήφου όπως χρησιμοποιείται έχει χαρακτηρισθεί αντισυνταγματική από το ΣτΕ αλλά η συγκεκριμένη απόφαση είναι αδρανοποιημένη ).

Συγκεκριμένα, για να δούμε την πραγματική εικόνα της Λαϊκής θέλησης πρέπει να κάνουμε τα εξείς ( πέραν του θέματος του κατά πόσον τα αποτελέσματα είναι νοθευμένα ή όχι, για το οποίο οφείλουμε να κάνουμε άλλες πρακτικές ) :

1. να μην αγνοήσουμε κανένα μέρος των ψηφοφόρων
2. να μην μιλήσουμε μόνο με ποσοστά αλλά να λάβουμε υπ’ όψιν και τους πραγματικούς αριθμούς ( δηλαδή, το πραγματικό σύνολο των ψήφων )
3. να καταμετρήσουμε τον πραγματικό αριθμό των ψηφοφόρων που απείχαν
4. να ερμηνεύσουμε σωστά τι σημαίνει άκυρο και τι σημαίνει λευκό


Χρειάζεται να κάνουμε αυτά τα βήματα αφ’ ενός για να μην αφήσουμε το όποιο ποσοστό να μας αλλοιώσει την πραγματική εικόνα και αφ’ ετέρου για να μπορέσουμε να μην έχουμε τα λεγόμενα ‘τυφλά’ σημεία στην εικόνα μας ( blind spots ).

Με βάση λοιπόν τα στοιχεία που μας δίνονται από το Κράτος οι αριθμοί ψήφων έχουν ως εξής :

ΨΗΦΙΣΑΝΤΕΣ : 7.044.756,642

ΑΠΕΧΟΝΤΕΣ : 2.888.628,358

ΠΑΣΟΚ : 3.012.373

Ν.Δ. : 2.295.967

ΚΚΕ : 517.154

ΛΑ.Ο.Σ : 386.152

ΣΥ.ΡΙΖ.Α. : 315.627

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ : 173.449

ΑΚΥΡΑ / ΛΕΥΚΑ : 185.981

Τα ποσοστά τα οποία το Υπουργείο των Εσωτερικών παρουσιάζει με βάση αυτά τα αθροίσματα είναι μόνο επί των ψηφισάντων, όχι επί του συνόλου των εγγεγραμμένων. Παρακάτω δείχνουμε την πραγματική εικόνα με ποσοστά επί όλων των εγγεγραμμένων όπως οφείλουμε να πράξουμε με την αιτιολόγηση που παρουσιάσαμε παραπάνω :

Ποσοστά επί όλων των εγγεγραμμένων της επικράτειας απεχόντων ή μη :

ΑΠΕΧΟΝΤΕΣ : 29,08%

ΠΑΣΟΚ : 31%

Ν.Δ. : 23,11%

ΚΚΕ : 5.2%

ΛΑ.ΟΣ : 3,88%

ΣΥ.ΡΙΖ.Α. : 3,18%

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ : 1,75%

ΑΚΥΡΑ / ΛΕΥΚΑ : 1,87%

Βλέπουμε λοιπόν ότι με βάση την βούληση των Ελλήνων, εάν αυτή υπολογιζόταν σωστά, όχι μόνο δεν υπάρχει πιθανότητα αυτοδυναμίας για κανέναν αλλά και η αντιπροσώπευση των λεγομένων ‘κομμάτων εξουσίας’ στην Βουλή θα ήταν αστεία σε σύγκριση με την τωρινή κατάσταση και την αντισυνταγματικότητα κατανομής των εδρών.

Ο νόμος Σκανδαλίδη και ακόμα πιο εξόφθαλμα ο νόμος Παυλόπουλου που προσπαθούν να επιβάλλουν για τις επόμενες εκλογές πριμοδοτεί με 40 έδρες το πρώτο κόμμα ασχέτως ποσοστού. Ο νόμος Παυλόπουλου θέλει να δώσει 50.

Αυτή όμως η ‘πριμοδότηση’ είναι κατ’ ουσίαν και αντικειμενικά κλοπή και υφαρπαγή του εκλογικού Δικαιώματος των Ελλήνων, αφού 50 έδρες αντιστοιχούν σε ένα μεσαίας ισχύος κόμμα ή πολλά μικρής. Μάλιστα εξόφθαλμα οι ‘νομοθέτες’ δικαιολογούν την ύπαρξη αυτής της κατάφωρης παραβίασης του βασικότερου δικαιώματος που εξασφαλίζει την Δημοκρατία ως « ανάγκη δημιουργίας αυτοδύναμων κυβερνήσεων για την σταθερότητα του Κράτους», δηλαδή ότι η βούληση των Πολιτών να μην υπερψηφίσουν ένα κόμμα είναι ενάντια στους ίδιους τους Πολίτες που την έχουν (!). Μάλιστα, επειδή είναι εμφανής η τάση του Λαού να δίνει όλο και μικρότερα ποσοστά ώστε ακόμα και οι 40 υφαρπαγμένες έδρες να μην εξασφαλίζουν σίγουρα αυτοδυναμία ( ούτε καν μέσω νοθείας που να μην είναι εξόφθαλμη και στον πιο καλόπιστο Πολίτη ), ο επόμενος εκλογικός νόμος δίνει 50, στην ουσία λέγοντας στον Λαό « θα γίνει αυτό που θέλουμε εμείς, οι επαγγελματίες πολιτικοί και γόνοι δυναστειών, τσιφλικάδων και βασιλικών, και όχι αυτό που θέλεις εσύ Λαέ, όσο και να κοπανιέσαι».

Ας δούμε λοιπόν την διανομή των εδρών που θα αντιστοιχούσε στο κάθε κόμμα την 4η Οκτωβρίου χωρίς την ‘πριμοδότηση’ και εάν υπολογίσουμε τους απέχοντες, τα άκυρα και τα λευκά ( δηλαδή αυτούς που δεν επέλεξαν κανένα κόμμα ) ως ένα κόμμα που επιθυμεί άλλου είδους λύσεις και πολιτικές από αυτές που παρουσιάζονται από τα υπόλοιπα κόμματα. Το υπολογίζουμε έτσι διότι είναι σαφές ότι δεν θα υπήρχε αυτή η αποχή εάν ο Ελληνικός Λαός ήταν πεπεισμένος ότι η ψήφος του θα εισακουγόταν και εάν υπήρχε ένα κόμμα που να μην ακολουθούσε την πεπατημένη αλλά πραγματικά να ανταποκρινόταν στις ανάγκες και επιθυμίες του Λαού :

ΠΑ.ΣΟ.Κ : 93 έδρες

Νέα Δημοκρατία : 69 έδρες

Κ.Κ.Ε. : 15 έδρες

ΛΑ.Ο.Σ. : 11 έδρες

ΣΥ.ΡΙΖ.Α : 9 έδρες

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ : 5 έδρες

ΑΚΥΡΑ /ΛΕΥΚΑ & ΑΠΟΧΗ : 92 έδρες

Περισσεύουν 6 έδρες που αντιστοιχούν σε μικρότερα κόμματα εάν υπολογιζόταν το αποτέλεσμα όπως το υπολογίσαμε εμείς δηλαδή με μη ενισχυμένη απλή αναλογική που είναι και η πραγματική έκφραση της Δημοκρατίας ( το να αποκλείεται από την Βουλή το 2, 99% των ψηφισάντων που διάλεξαν κάποιο άλλο κόμμα είναι άρνηση αντιπροσώπευσης τους στην Βουλή, όχι έκφραση της Δημοκρατίας που ναι μεν δέχεται να εισακούεται εν τέλει η πλειοψηφία αλλά ΔΕΝ ΔΕΧΕΤΑΙ να φιμώνονται και να απαξιώνονται οι μειοψηφίες ).

Βλέπουμε λοιπόν ότι με βάση τα πραγματικά αποτελέσματα και την πραγματική αποτύπωση της Λαϊκής βούλησης το ΠΑΣΟΚ όχι μόνο δεν έχει φέρει σαρωτική νίκη αλλά κατ’ ουσίαν έχει υποστεί την απαξίωση από όλους τους Πολίτες εκτός των εγγεγραμμένων στο κόμμα αυτό. Αυτό επιβεβαιώνεται όχι μόνο από την παρούσα ανάλυση αλλά και από το γεγονός ότι οι πραγματικοί αριθμοί ψήφων του δεν αυξήθηκαν καθόλου κατά μέσο όρο από το 2000 και μετά. Επίσης, διαπιστώνουμε το εξής :

Μπορεί να φαντάζει εκπληκτικό αλλά είναι αληθινό ακόμα και με την αμφίβολη καταμέτρηση που μας δίνει το Υπ. Εσωτερικών. : το ΠΑΣΟΚ είναι ακριβώς ισότιμο με την αποχή και τα λευκά – άκυρα, δηλαδή τους Πολίτες που δεν επέλεξαν κανένα κόμμα και απαξιώνουν την παρούσα κατάσταση του πολιτικού σκηνικού. Ο μόνος λόγος που οι έδρες του ‘ κόμματος αποχής’ είναι 92 και όχι 93 είναι διότι έχουμε στρογγυλοποιήσει προς τα κάτω ενάντια στην αριθμητική αλλά σύμφωνα με τις απαιτήσεις του εκλογικού δικαίου ( η διαίρεση έβγαζε 92,85 έδρες ).

Δηλαδή, όποιος πραγματικά θέλει να δει και όχι να διαστρεβλώσει τον Λαϊκό λόγο και βούληση ακόμα και με τα αμφίβολης αντικειμενικότητας διαβλητά αποτελέσματα, θα δει ξεκάθαρα ότι υπάρχει ένα σαφές και ολοένα αυξανόμενο κίνημα Πολιτών που αυθόρμητα απαξιώνει το υπάρχον καταχρηστικό, αντισυνταγματικό, πραξικοπηματικό και ψευδώς φερόμενο ως επικρατέστερο σκηνικό εξουσίας. Δηλαδή, εδώ και πολλές εκλογικές αναμετρήσεις ( από το 1985 και μετά ) ο Λαός έχει αποσύρει την εμπιστοσύνη του και την έγκριση του από τα κόμματα του δικομματισμού, δεν την έχει δώσει στα υπόλοιπα κόμματα και δικαίως και σταδιακά και πολύ σταθερά πολιτικοποιείται και χειραφετείται.

Έτσι εξηγείται η επικοινωνιακή πολιτική του ΠΑΣΟΚ αυτή την περίοδο σε συνεργασία με την πολιτική αντιπερισπασμού της Ν. Δημοκρατίας όπως θα δούμε αναλυτικά και με αποδείξεις στα επόμενα άρθρα ώστε ως Λαός η κυριαρχία μας να αυξάνεται και να μην φθίνει όσο οι ημέρες από τις εκλογές περνούν.

Έχοντας αναλύσει το εκλογικό αποτέλεσμα, δηλώνω και ως ερευνήτρια επιστήμων και ως Ελληνίδα Πολίτης υπερήφανη για το σθένος και το προφίλ που αρχίζει να διαγράφεται τόσο ανάγλυφα από τον Ελληνικό Λαό.

Όλγα Γεωργίου Γεριτσίδου

πίσω>>

 Αρχική Σελίδα | Δημόσιος Βίος | Βασικές Αρχές | Τομείς Πληροφόρησης | Κατάθεση Καταγγελιών | Βιογραφικό
Όροι Χρήσεως | Δήλωση Εμπιστευτικότητος και Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων