ΝΕΑ
ΤΙ ΛΕΕΙ Η ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ

Η κοινωνία των επιστημόνων, ένα υποσύνολο πολύ σημαντικό για την σύγχρονη δυτικού τύπου κοινωνία, είναι το σύγχρονο ιερατείο ( αλλά όχι το μόνο ). Ένα βασικό χαρακτηριστικό του συνόλου αυτού των επιστημόνων είναι ότι πάντα τεκμαίρονται : παρουσιάζουν τις απόψεις τους ή τα αποτελέσματα κάποιων ερευνών ως τον αδιάσειστο κανόνα επί του θέματος που είναι τουλάχιστον γραμμένος σε πέτρα.

Υπάρχει λόγος που γίνεται αυτό, παρ’ όλο που η επιστήμη είναι ο παράδεισος της ανατροπής και είναι αλήθεια ότι πολύ σπάνια υπάρχει αξίωμα ή κανόνας που μετά από λυσσασμένο πόλεμο για την εγκαθίδρυση της δεν ανετράπη με καινούργια στοιχεία ή δεν χρειάστηκε τροποποίηση : οι επιστήμονες που δεν γίνονται επιστήμονες προς υπηρέτηση και ανακάλυψη της αλήθειας, γίνονται για να την εμπορευτούν. Το κάθε τους εύρημα ( εάν τους ανήκει καν ) θέλουν / πρέπει να τους αποφέρει εισόδημα είτε σε φήμη / δικτύωση / διασυνδέσεις, είτε σε χρήμα, είτε και τα δύο. Σε καμία περίπτωση δεν θέλουν / πρέπει το κάθε τους προϊόν – εύρημα να υπονομεύσει το προηγούμενο ώστε να σταματήσει να αποφέρει οφέλη. Είναι δηλαδή άτομα που θα προασπίσουν ακόμα και το εξόφθαλμο ψέμα / εξόφθαλμη αποτυχία θεωρήματος ώστε να μην χάσουν ( τουλάχιστον όσο ζούν ) την θέση που έχουν τόσο στον επιστημονικό κόσμο όσο και στον ευρύτερο.

Τι σημαίνει αυτό ;

Αυτό σημαίνει ότι αφού δεν μπορούμε να ξεχωρίσουμε τον επιστήμονα – έμπορο από τον επιστήμονα – υπηρέτη της αλήθειας / κοινωνικής ευημερίας ούτε από τον επιστήμονα – τσαρλατάνο ( δηλαδή τον ψευτο-επιστήμονα ), θα πρέπει να ακονίσουμε την κοινή μας λογική και την κριτική μας σκέψη ώστε να μπορέσουμε να διαλέξουμε σε ποιόν να αποδώσουμε αξιοπιστία έναντι των υπολοίπων. Έχουμε αναπτύξει σε πάμπολλα άρθρα και μέρη του ιστότοπου αυτού το πώς να το κάνουμε αυτό ( βλέπε Στίγματα, τομείς ενημέρωσης, κ. ά. ).

Όμως πέρα από τον συνειδητοποιημένο Άνθρωπο που μπορεί και πράττει ώριμα, ενήλικα και έξυπνα όταν ακούει αποφθέγματα που ξεκινούν με « οι ειδικοί / επιστήμονες / έρευνες λένε …» και δεν τα δέχεται αμασητί πρίν εξετάσει την αξιοπιστία τους, υπάρχει μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας η οποία λόγω της κοινωνικοποίησης και της έλλειψης εκπαίδευσης όπως θα δούμε στο επόμενο άρθρο δεν μπορεί ή αντιστέκεται στο να πράξει έτσι.

Οδηγούμαστε λοιπόν στην ανάγκη να κάνουμε μια επιστημονική εκτίμηση βασισμένη σε ιστορικά στοιχεία και επαγωγική σκέψη για το που οδεύουμε ως Ανθρωπότητα και γιατί, με μόνο γνώμονα την παραπάνω αλήθεια.

Η οικονομική πορεία όχι μόνο της χώρας μας αλλά και των περισσοτέρων δυτικών κρατών είναι ένα εξαίρετο παράδειγμα της λανθασμένης επένδυσης τυφλής υπακοής και πίστης στους ειδικούς επί του θέματος οικονομολόγους / πολιτικούς επιστήμονες / πολιτικούς.

Η ιδέα της κοινής αγοράς, του οικονομικού φιλελευθερισμού, της θεωρίας της αυτορυθμιζόμενης ελεύθερης οικονομίας, του ‘υγιούς δανεισμού’ που οδήγησε στην ύπαρξη της ΕΚΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας ( ειδικό άρθρο επί αυτής ακολουθεί μετά τις εκλογές ) ήταν θεωρητικά η απάντηση για την οικονομική ευμάρεια όλων και την οικονομική ασφάλεια όλων και ακόμα και την καταπολέμηση διαφόρων τριβών ανάμεσα σε κράτη. Εκθειάστηκαν όλες αυτές οι επιστημονικής προελεύσεως μεθοδεύσεις ως η πανάκεια και το εισιτήριο προς την αφθονία και την ευτυχία, με μόνο εχέγγυο το ότι ‘ το είπαν και το υπογράφουν και το επιτάσσουν οι ειδικοί ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟΣ ΝΑ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙ Ή ΝΑ ΕΚΦΕΡΕΙ ΓΝΩΜΗ ΕΠ’ ΑΥΤΩΝ’. Το μόνο που χρειαζόμαστε να θυμηθούμε από τα βιώματα μας είναι η προπαγάνδα για την αντικατάσταση της δραχμής με το ευρώ ή για την ένταξη μας στην ΟΝΝΕ / ΕΥΡΩΖΩΝΗ.

Η αποτυχία με την μορφή της ένδειας, της οικονομικής κρίσης, του κράχ, και της οικονομικής καταστροφής ολόκληρων επαγγελματικών τάξεων έδειξε ότι η απολιτικοποίηση που χαρακτηρίζεται από την έλλειψη κριτικής σκέψης και τον τυφλό ενθουσιασμό άνευ ενημέρωσης ή μελέτης είναι ισότιμη με την αυτοκτονία. Επίσης έδειξε ότι όταν κάποιος φέρει τον τίτλο του επιστήμονα το γεγονός αυτό από μόνο του δεν σημαίνει ότι είναι σοφός ή ευεργετικός για το σύνολο ακριβώς όπως το ότι κάποιος έχει τον τίτλο του ιερέα δεν σημαίνει ότι είναι άγιος ή καν καλός.

Τα παραδείγματα της τυφλής υπακοής και αποδοχής της κάθε ‘επιστημονικής’ θεωρίας / μεθοδολογίας που οδήγησε σε καταστροφή ολόκληρων γενεών είτε πνευματικά ( δηλαδή τους έκανε ηλίθιους ), είτε κοινωνικά ( δηλαδή τους έκανε παρίες και φτωχούς ), είτε ηθικά ( δηλαδή τους έκανε πόρνους ), είτε σωματικά ( δηλαδή τους σκότωσε ή τους μισέρωσε ή τους ξεσπίτωσε ) είναι πάμπολλα και πολλά βιβλία θα μπορούσαν να γραφούν μόνο με την απαρίθμηση και ανάλυση των παραδειγμάτων. Εμείς θα αναφέρουμε απλώς για κάθε μια κατηγορία μία θεωρία / στρατηγική και εσείς μπορείτε να συμπληρώσετε την λίστα :

Η εκπαιδευτική μεταρρύθμιση με βάση την θεωρία κατηγοριοποίησης των μαθητών βάση IQ ( δείκτη ‘εξυπνάδας’ που οι σχεδιαστές του μέτρου αυτού γνωρίζουν ότι δεν μετράει ευφυΐα ) / ικανότητος ( πρακτικό / κλασσικό / τεχνικό / δέσμες / κατευθύνσεις / κλπ ) του Σκίννερ ( streaming in schools ) και η φιλοσοφία laisser faire στα σχολεία της Γαλλίας και της Ελλάδος, η οικονομική μεταρρύθμιση με την απελευθέρωση της αγοράς και τον φιλελευθερισμό, η σεξουαλική απελευθέρωση ( ιδιαίτερα για τις γυναίκες και τα ανήλικα καθώς και τους υπερήλικες ), ο αβάσιμος ‘πατριωτισμός’ ( π.χ. patriot act ) / κοινωνική εκτίμηση της τρομοκρατίας και η ειρηνευτική πολιτική των ΗΠΑ – ΟΗΕ – ΝΑΤΟ.

Τι λοιπόν βλέπουμε ότι μας λέει η πολύ πρόσφατη ιστορία για το τι επιφέρει η τυφλή υπακοή σε κάθε έναν, τον οποίον δεν μπορούμε να ελέγξουμε όσον αφορά τα πραγματικά έργα και επίδραση του, που με τον άλφα ή βήτα τρόπο ονομάζεται επιστήμονας ή ειδικός ;

Ότι είναι μαθηματικά σίγουρο ότι η Ανθρωπότητα θα οδηγηθεί στην πτώχευση, την εκπόρνευση, την έκπτωση και την εξαφάνιση.

Είμαστε ήδη στην φάση της πτώχευσης και της εκπόρνευσης. Δεν χρειάζεται να πειραματισθούμε περαιτέρω μέχρι και την εξαφάνιση μας.

Διότι πρέπει να έχουμε υπ’ όψη ότι όλη η Ανθρωπότητα οδεύει έτσι εξ αιτίας των πολύ λίγων που την έχουν πείσει να ακολουθεί τυφλά τις μαριονέτες τους που κάποτε ονομάζονταν παπάδες και τώρα ονομάζονται επιστήμονες.

πίσω>>

 Αρχική Σελίδα | Δημόσιος Βίος | Βασικές Αρχές | Τομείς Πληροφόρησης | Κατάθεση Καταγγελιών | Βιογραφικό
Όροι Χρήσεως | Δήλωση Εμπιστευτικότητος και Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων