Καταγγελίες
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΔΙΑΣΑΦΗΝΙΣΗ ΓΙΑ ΘΕΜΑ ΔΙΑΡΡΟΗΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΝΑΤΟ ΠΕΡΙ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
Όνομα: Όλγα Γεριτσίδου

Καταγγελία:
ΠΡΟΣ : ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΑΤΟ

Κοινοποίηση : 1. Ράδιο 9
2. ΕΣΡ
3. υπουργείου Εθνικής Αμύνης
4. Γενικό Επιτελείο Στρατού
5. ΓΕΕΘΑΑΠΟ :
1. ΟΛΓΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΓΕΡΙΤΣΙΔΟΥ
2. ΤΑΝΥΑ-ΜΑΡΙΑ ΓΕΡΙΤΣΙΔΟΥ
3. ΣΥΝΥΠΟΓΡΑΦΟΝΤΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣΔευτέρα 28 Μαΐου 2012


Θέμα : «ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΔΙΑΣΑΦΗΝΙΣΗ ΓΙΑ ΘΕΜΑ ΔΙΑΡΡΟΗΣ
ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΝΑΤΟ ΠΕΡΙ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ»

Επληροφορήθην ότι την Κυριακή 20 Μαΐου 2012, κατά την διάρκεια της εκπομπής της Νόρας Ράλλη « Τα Εκτός Ύλης» η οποία εκπέμπεται από το Ράδιο 9, η συγκεκριμένη παρουσιάστρια –δημοσιογράφος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι μιλώντας κατΆ ιδίαν με τον τέως εκπρόσωπο τύπου σας και νυν γεωπολιτικό αναλυτή Παναγιώτη Θεοδωρακίδη, εκείνος της έδειξε «χαρτιά» τα οποία μάλιστα η ίδια είπε ότι θα πρέπει να δημοσιοποιηθούν στο μέλλον.

Στα «χαρτιά» αυτά, τα οποία τα χαρακτήρισε ως «χαρτιά του ΝΑΤΟ» σύμφωνα με τον συνομιλητή της, υπήρχε και χάρτης όπου επί της Ελλάδος είχε τεθεί μαύρο σημάδι το οποίο μετά από ερώτηση του Π. Θεοδωρακίδη προς αξιωματικούς του ΝΑΤΟ, μεταφράστηκε ως «το χάος».

Πέραν του ότι τέτοιου είδους αναφορές σπρώχνουν προς μαζικό πανικό και κατατρομοκράτηση του Ελληνικού Λαού, και μάλιστα σε προεκλογική περίοδο, ενυπάρχουν ορισμένες ερωτήσεις και διαπιστώσεις τις οποίες σας καλούμε να μας διασαφηνίσετε δεσμευτικά, καθΆ ότι όντας Έλληνες Πολίτες που διαβιούμε στην Ελλάδα η εν λόγω αναφορά μας δημιουργεί την αίσθηση δριμείας απειλής και ανασφάλειας.

Δεδομένων των συνθηκών και της πολιτικής αστάθειας στην οποία όλοι αναφέρονται, καθώς και των αυξημένων πολιτικών πιέσεων που υφιστάμεθα ως Ελληνικός Λαός, εκτός της καταδυσφήμησης και σωρείας επιθέσεων που μας εξαπολύονται από διεθνείς δυνάμεις και /ή συγκεκριμένες χώρες-μέλη σας, που μας εξωθούν να αισθανόμαστε ότι δεν είμαστε μέρος μίας συμμαχίας ούτε υπό την προστασία αυτής σύμφωνα με τους κανόνες του διεθνούς δικαίου και των διαφόρων συνθηκών που σας δεσμεύουν επΆ αυτού, είμαστε βέβαιοι ότι κατανοείτε τις ανησυχίες μας και θα σπεύσετε προς καθησυχασμό μας καθώς και παρουσίαση της αλήθειας.

Συγκεκριμένα, για να είναι καν σε θέση η συγκεκριμένη παρουσιάστρια – δημοσιογράφος να αναφέρει κάτι τέτοιο, ενυπάρχουν κάποιες προϋποθέσεις οι οποίες, τουλάχιστον από την οπτική γωνία που διαθέτουμε εμείς θέτουν σοβαρότατα θέματα υπονόμευσης της Εθνικής ασφάλειας καθώς και του δικού σας απορρήτου.

Δηλαδή, τέτοιου είδους χάρτες με τέτοιες σημάνσεις δεν μπορούν παρά να αποτελούν διαβαθμισμένα έγγραφα της τάξεως ΕΤΝΑ-ΝΑΤΟ SECRET, για τα οποία υπάρχει ειδικό πρωτόκολλο.

Συνεπώς θα θέλαμε να μας απαντήσετε στις παρακάτω ερωτήσεις :

1. Πότε ο αναλυτής Π. Θεοδωρακίδης πήρε στα χέρια του διαβαθμισμένα έγγραφα ΕΤΝΑ – ΝΑΤΟ και πώς αποδεικνύεται η αυθεντικότητά τους ;

2. Εάν είναι αυθεντικά, πώς περιήλθαν στα χέρια του, όντας αντίγραφα από φυλασσόμενα ΕΤΝΑ – ΝΑΤΟ secret ;

3. Είχε ο αναλυτής Θεοδωρακίδης διαβάθμιση για έγγραφα ΕΤΝΑ – ΝΑΤΟ secret ; Αν ναι, θα πρέπει να έχει (ακόμη) στην κατοχή του ειδική ταυτότητα και το έγγραφο ΓΕΕΘΑ που τον κάνει ΕΤΝΑ – ΝΑΤΟ secret-operative. Αν όχι, (δεν είχε διαβάθμιση) τότε από ποιόν διαβαθμισμένο αξιωματικό μπόρεσε να κάνει αντίγραφα (είτε φωτογραφίζοντάς τα με κάμερα κινητού, ή φωτοτυπώντας τα) την στιγμή που τα έγγραφα αυτά ΠΟΤΕ δεν πλησιάζονται μόνο από έναν ;

4. Πώς περιήλθαν λοιπόν αυτά τα έγραφα ΕΤΝΑ – ΝΑΤΟ secret στα χέρια του, αφού θα πρέπει να μας πείτε, (α) πόσοι ήταν και ποιοι εκείνοι οι οποίοι άνοιξαν το φυλασσόμενο ΕΤΝΑ – ΝΑΤΟ secret room, (β) με ποιο πρωτόκολλο, υπογεγραμμένο από ποιο στρατηγό (ή επιτελάρχη), (γ) ποια ημερομηνία και συγκεκριμένη ώρα, (δ) ποια αναφορά της συγκεκριμένης πρόσβασης/επίσκεψης έγινε κατόπιν και was attached στο πρωτόκολλο. Και οφείλετε να μας παράσχετε αυτές τις πληροφορίες, σε περίπτωση που με άδεια σας ή επιμέλεια σας έχουν διαρρεύσει αυτά τα έγγραφα, αφού προφανώς σε αυτή την περίπτωση θελήσατε να δημοσιοποιήσετε αυτές τις πληροφορίες και μάλιστα με αυτό τον τρόπο.


Ούτως ή άλλως, αυτό που εμείς γνωρίζουμε είναι ότι είναι πάγια πολιτική του ΝΑΤΟ σε σχέση με διαβαθμισμένα του έγγραφα να μην δημοσιοποιούνται ποτέ, ακόμα και με την πάροδο τριάντα ετών.

Επίσης, ότι τα άτομα που διατηρούν πρόσβαση είναι λίγα και εν ενεργεία αξιωματικοί υψηλού βαθμού, και αυτοί επίσης χωρίς δυνατότητα ελεύθερης πρόσβασης.

¶ρα, με τα δεδομένα αυτά οδηγούμαστε στο συμπέρασμα ότι δύο μόνο περιπτώσεις μπορεί να ισχύουν σε σχέση με τα λεγόμενα της συγκεκριμένης παρουσιάστριας-δημοσιογράφου και του κατΆ ιδίαν συνομιλητή της :

Α. η πληροφορία που μετέδωσε στον αέρα να μην είναι αληθής, και να χρησιμοποιείται το όνομα του ΝΑΤΟ για κατατρομοκράτηση του Ελληνικού Λαού εν όψει των εκλογών της 17ης Ιουνίου 2012 και για λογαριασμό προφανώς αλλοτρίων συμφερόντων, πιθανώς ερήμην του ΝΑΤΟ, του ΓΕΣ και του αρμοδίου υπουργείου.

Β. η πληροφορία που μετέδωσε στον αέρα να είναι αληθής τουλάχιστον στην δική της αντίληψη, που σημαίνει ότι ο συγκεκριμένος γεωπολιτικός αναλυτής και τέως εκπρόσωπος τύπου σας όντως να της έδειξε τέτοια έγγραφα (προφανώς με απόδειξη αυθεντικότητας) και να της είπε ότι το ΝΑΤΟ έχει προγράψει την Ελλάδα για «το χάος», με μαύρες κουκίδες, «μαύρες τρύπες», κλπ. Αυτό βεβαίως συνεπάγεται ότι, πιθανώς δεν θα ρίσκαρε ο συγκεκριμένος δίωξη στρατοδικείου για την διαρροή απορρήτων εγγράφων του ΝΑΤΟ σε μία εκπομπή ραδιοφώνου, και άρα διέθετε την δική σας εξουσιοδότηση να το πράξει. Το οποίο βεβαίως σημαίνει ότι οφείλετε να εξηγήσετε περαιτέρω σε εμάς τους θορυβημένους Έλληνες Πολίτες τί ακριβώς εννοείτε με τις μαύρες κουκίδες πάνω από την Χώρα μας και «το χάος», και τί δεσμεύεστε να πράξετε περί αυτού στα πλαίσια της Συμμαχίας για πρόληψη.

Σας καλούμε λοιπόν όπως άμεσα και δημοσίως τοποθετηθείτε επί του θέματος με έγγραφη δήλωση σας, πριν την εβδομάδα των Εθνικών εκλογών της 17ης Ιουνίου 2012 δηλαδή μέχρι την Κυριακή της 10ης Ιουνίου 2012, καθώς και να μας εξηγήσετε πώς συνέβη να πει και να κατέχει τέτοιες πληροφορίες ο αναλυτής Π. Θεοδωρακίδης τις οποίες μάλιστα χειρίζεται κατά βούληση.

Επιφυλασσόμενοι παντός Νομίμου Δικαιώματος μας


Όλγα Γεωργίου Γεριτσίδου


Τάνυα-Μαρία Γεριτσίδου


Συνυπογράφοντες Πολίτες

πίσω>>


Απαντήσεις στην Καταγγελία
 

 Αρχική Σελίδα | Δημόσιος Βίος | Βασικές Αρχές | Τομείς Πληροφόρησης | Κατάθεση Καταγγελιών | Βιογραφικό
Όροι Χρήσεως | Δήλωση Εμπιστευτικότητος και Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων